Ontdek de schitterende 101 km route!

Houd jij van een mooie rit op de mountainbike? En ben je niet vies van een uitdaging? Maar is die route van 200 kilometer je net iets te pittig omdat je voornamelijk recreatief fietst? Snappen we volledig! Daarom hebben we dit jaar ook een tocht van 101 kilometer. Enne… die is zeker niet voor watjes!

Uitdagende route over de Sallandse Heuvelrug

Op 19 november 2023 start deze tocht door het landschap van de Sallandse Heuvelrug. Je rijdt hem in je eentje of samen met je MTB-maatje. De route neemt je mee, over heuvels met flinke hoogteverschillen, langs flowy single-tracks en door pittige kombochten. Het ene moment ben je aan het klimmen, het volgende aan het draaien en afdalen. 70% van de route is onverhard (dus: 30% verhard) en daarnaast ervaar je 550 hoogtemeters. Kortom: alles wat je verwacht van een uitdagende MTB-route waar je je grenzen verkent en verlegt.

“De 101 km is de ideale tocht voor iedereen: toegankelijk, maar ook uitdagend!” – Bastian, organisatie DMOMTB.

Ideale route voor gravelliefhebbers

Deze 101 kilometer is ideaal voor gravelliefhebbers. Hij is goed onderhouden, de paden zijn breed en hier en daar een heerlijke single-track. Met andere woorden: helemaal gravelproof! Nog een reden om mee te doen: deze tocht start pas om 08:00 uur. Perfect voor de niet zulke vroege vogels die liever niet al om 06:00 uur aan de start willen staan!

Schrijf je nu in en start met trainen!

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Nog maar 2 maanden!

Bereid je in twee maanden voor op de DMoMTB

Het klinkt nog ver weg, maar wist je dat de Dutch Masters of MTB al over 2 maanden is? Dat zijn nog maar 9 weken, oftewel 65 dagen! Ben je al klaar om te vlammen? Simon Krukkert van 3SL Sports heeft een aantal mooie trainingsadviezen voor je gemaakt. Hij vertelt hier alles over de wedstrijdindeling, voeding en het trainen naar de DMoMTB toe!

 

Lees het bericht
Mountainbike VS Gravelbike

Mountainbike VS Gravelbike

Benieuwd naar de voordelen van een mountainbike en gravelbike? Gerben Mos en Martijn Knol vertellen je er meer over!

Lees het bericht
Reviews Dutch Masters of MTB 2022

Reviews Dutch Masters of MTB 2022

Wij gaan er vanuit dat je je natuurlijk al hebt ingeschreven 🙂 Maar als er nog twijfels zijn kunnen deze reviews je misschien overhalen! Wij hopen je op 19 november te zien!

 

Lees het bericht