Dutch Masters of MTB komt er weer aan!

Dit is voor de organisatie een jubileum editie, Dutch Masters of MTB vindt dit jaar alweer voor de 5e keer plaats.

De ultra-marathon is verplaatst en zondag  20 november 2022 gaat dé tocht van start die iedere mountainbiker een keer moet rijden.

Verplaatst

Tijdens de edities van 2020 en 2021 heeft de organisatie veel tegenslagen te verwerken gekregen als gevolg van de Coronapandemie, en ook in 2022 staat de organisatie voor een uitdaging.

Voor de 5e editie van de Dutch Masters of MTB moest de organisatie op zoek naar alternatieven. Recentelijk heeft de provincie Overijssel besloten om, ter bescherming van beschermde diersoorten, de singletracks op de Sallandse Heuvelrug te sluiten tot en met 30 september. Hierdoor kunnen er dus ook geen evenementen plaatsvinden op de Sallandse Heuvelrug.

Met al een behoorlijk aantal aanmeldingen stond de organisatie voor een behoorlijk dilemma met een tweetal opties:

  1. De tocht door laten gaan op 18 september kan, maar hiervoor dient de route van 200 km om de Sallandse Heuvelrug heen geleid te worden. Bij deze oplossing wordt de mooie omgeving van de Sallandse Heuvelrug, met haar mooie singletracks en de uitdagende hoogteverschillen gemist.
  2. De tocht verplaatsen naar 20 november 2022, zodat de route, inclusief het gedeelte van de route over de Sallandse Heuvelrug, in stand kan worden gehouden. 

“De route om de Sallandse Heuvelrug heen leiden is geen goede keuze. Het zou een route opleveren welke Dutch Masters of MTB onwaardig is. Het zou Dutch Masters of MTB sterk devalueren en daarmee zouden wij je als rasechte mountainbikeliefhebber niet serieus nemen” , blikt het bestuur terug op het besluit.

Deelnemers

Alle deelnemers die zich al hebben ingeschreven krijgen aankomende week via een persoonlijke e-mail de gelegenheid hun wens kenbaar te maken:

  1. Restitutie inschrijfgeld;
  2. Deelname overzetten naar de nieuwe datum van 20 november.

We zijn verheugd dat er al veel aanmeldingen zijn en hopen dat deze massaal worden overgezet naar 20 november 2022. Daarnaast zijn nieuwe aanmeldingen uiteraard van harte welkom!

“Schrijf je in. Laten we er met zijn allen een prachtig evenement van maken met veel deelnemers. Daarmee laten we de beleidsbepalers zien dat onze sport leeft, we de natuur nodig hebben om onze sport te kunnen blijven uitoefenen, te recreëren met als doel gezond te blijven.”, sluit het bestuur van de Dutch Masters of MTB met bemoedigende woorden af.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Volg iedere deelnemer live

Download de Dutch Masters of MTB app!

Blijf op de hoogte van iedere deelnemer! Bekijk de live locatie tijdens de Dutch Masters of MTB

Lees het bericht
Inschrijving verlengd tot en met 12 november, vanwege fantastisch fietsweer!

Inschrijving verlengd!

Nog maar een kleine 2 weken te gaan en het lijkt fantastisch fietsweer te gaan worden! Hierdoor hebben wij de inschrijving verlengd tot en met 12 november 2022.

 

Lees het bericht
Pedaleurs in gesprek met DMofMTB en Gerben Mos

Podcast Pedaleurs

In deze aflevering van ‘Pedaleurs’ nemen Maarten Visser en Robbert Flim de Dutch Masters of MTB onder de loep. Dit doen ze samen met één van de oprichters Richard Tibben, Bastian Hoonhorst namens de organisatie.

Lees het bericht