Dutch Masters of MTB komt er weer aan!

Dit is voor de organisatie een jubileum editie, Dutch Masters of MTB vindt dit jaar alweer voor de 5e keer plaats.

De ultra-marathon is verplaatst en zondag  20 november 2022 gaat dé tocht van start die iedere mountainbiker een keer moet rijden.

Verplaatst

Tijdens de edities van 2020 en 2021 heeft de organisatie veel tegenslagen te verwerken gekregen als gevolg van de Coronapandemie, en ook in 2022 staat de organisatie voor een uitdaging.

Voor de 5e editie van de Dutch Masters of MTB moest de organisatie op zoek naar alternatieven. Recentelijk heeft de provincie Overijssel besloten om, ter bescherming van beschermde diersoorten, de singletracks op de Sallandse Heuvelrug te sluiten tot en met 30 september. Hierdoor kunnen er dus ook geen evenementen plaatsvinden op de Sallandse Heuvelrug.

Met al een behoorlijk aantal aanmeldingen stond de organisatie voor een behoorlijk dilemma met een tweetal opties:

  1. De tocht door laten gaan op 18 september kan, maar hiervoor dient de route van 200 km om de Sallandse Heuvelrug heen geleid te worden. Bij deze oplossing wordt de mooie omgeving van de Sallandse Heuvelrug, met haar mooie singletracks en de uitdagende hoogteverschillen gemist.
  2. De tocht verplaatsen naar 20 november 2022, zodat de route, inclusief het gedeelte van de route over de Sallandse Heuvelrug, in stand kan worden gehouden. 

“De route om de Sallandse Heuvelrug heen leiden is geen goede keuze. Het zou een route opleveren welke Dutch Masters of MTB onwaardig is. Het zou Dutch Masters of MTB sterk devalueren en daarmee zouden wij je als rasechte mountainbikeliefhebber niet serieus nemen” , blikt het bestuur terug op het besluit.

Deelnemers

Alle deelnemers die zich al hebben ingeschreven krijgen aankomende week via een persoonlijke e-mail de gelegenheid hun wens kenbaar te maken:

  1. Restitutie inschrijfgeld;
  2. Deelname overzetten naar de nieuwe datum van 20 november.

We zijn verheugd dat er al veel aanmeldingen zijn en hopen dat deze massaal worden overgezet naar 20 november 2022. Daarnaast zijn nieuwe aanmeldingen uiteraard van harte welkom!

“Schrijf je in. Laten we er met zijn allen een prachtig evenement van maken met veel deelnemers. Daarmee laten we de beleidsbepalers zien dat onze sport leeft, we de natuur nodig hebben om onze sport te kunnen blijven uitoefenen, te recreëren met als doel gezond te blijven.”, sluit het bestuur van de Dutch Masters of MTB met bemoedigende woorden af.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Nog maar 2 maanden!

Bereid je in twee maanden voor op de DMoMTB

Het klinkt nog ver weg, maar wist je dat de Dutch Masters of MTB al over 2 maanden is? Dat zijn nog maar 9 weken, oftewel 65 dagen! Ben je al klaar om te vlammen? Simon Krukkert van 3SL Sports heeft een aantal mooie trainingsadviezen voor je gemaakt. Hij vertelt hier alles over de wedstrijdindeling, voeding en het trainen naar de DMoMTB toe!

 

Lees het bericht
Mountainbike VS Gravelbike

Mountainbike VS Gravelbike

Benieuwd naar de voordelen van een mountainbike en gravelbike? Gerben Mos en Martijn Knol vertellen je er meer over!

Lees het bericht
Reviews Dutch Masters of MTB 2022

Reviews Dutch Masters of MTB 2022

Wij gaan er vanuit dat je je natuurlijk al hebt ingeschreven 🙂 Maar als er nog twijfels zijn kunnen deze reviews je misschien overhalen! Wij hopen je op 19 november te zien!

 

Lees het bericht