Dutch Masters of MTB komt er weer aan!

Dit is voor de organisatie een jubileum editie, Dutch Masters of MTB vindt dit jaar alweer voor de 5e keer plaats.

De ultra-marathon is verplaatst en zondag  20 november 2022 gaat dé tocht van start die iedere mountainbiker een keer moet rijden.

Verplaatst

Tijdens de edities van 2020 en 2021 heeft de organisatie veel tegenslagen te verwerken gekregen als gevolg van de Coronapandemie, en ook in 2022 staat de organisatie voor een uitdaging.

Voor de 5e editie van de Dutch Masters of MTB moest de organisatie op zoek naar alternatieven. Recentelijk heeft de provincie Overijssel besloten om, ter bescherming van beschermde diersoorten, de singletracks op de Sallandse Heuvelrug te sluiten tot en met 30 september. Hierdoor kunnen er dus ook geen evenementen plaatsvinden op de Sallandse Heuvelrug.

Met al een behoorlijk aantal aanmeldingen stond de organisatie voor een behoorlijk dilemma met een tweetal opties:

  1. De tocht door laten gaan op 18 september kan, maar hiervoor dient de route van 200 km om de Sallandse Heuvelrug heen geleid te worden. Bij deze oplossing wordt de mooie omgeving van de Sallandse Heuvelrug, met haar mooie singletracks en de uitdagende hoogteverschillen gemist.
  2. De tocht verplaatsen naar 20 november 2022, zodat de route, inclusief het gedeelte van de route over de Sallandse Heuvelrug, in stand kan worden gehouden. 

“De route om de Sallandse Heuvelrug heen leiden is geen goede keuze. Het zou een route opleveren welke Dutch Masters of MTB onwaardig is. Het zou Dutch Masters of MTB sterk devalueren en daarmee zouden wij je als rasechte mountainbikeliefhebber niet serieus nemen” , blikt het bestuur terug op het besluit.

Deelnemers

Alle deelnemers die zich al hebben ingeschreven krijgen aankomende week via een persoonlijke e-mail de gelegenheid hun wens kenbaar te maken:

  1. Restitutie inschrijfgeld;
  2. Deelname overzetten naar de nieuwe datum van 20 november.

We zijn verheugd dat er al veel aanmeldingen zijn en hopen dat deze massaal worden overgezet naar 20 november 2022. Daarnaast zijn nieuwe aanmeldingen uiteraard van harte welkom!

“Schrijf je in. Laten we er met zijn allen een prachtig evenement van maken met veel deelnemers. Daarmee laten we de beleidsbepalers zien dat onze sport leeft, we de natuur nodig hebben om onze sport te kunnen blijven uitoefenen, te recreëren met als doel gezond te blijven.”, sluit het bestuur van de Dutch Masters of MTB met bemoedigende woorden af.

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

DMoMTB Aftermovie 2023

Aftermovie ’23 en inschrijving 2024!

De 6e editie van de Dutch Masters of MTB kunnen wij ons nog goed herinneren! Wat een geweldige dag! Blik nog één keer terug met de Dutch Masters of MTB 2023 aftermovie.

Lees het bericht
Podcast Pedaleurs x Dutch Masters of MTB

Podcast Pedaleurs x Dutch Masters of MTB

In deze speciale editie nemen de mannen van de Pedaleurs jullie mee naar de Dutch Masters of MTB 2023. De microfoons stonden zaterdag live klaar op het podium tijdens het ophalen van de nummers en de dag nadien in de studio voor de terugblik.

Lees het bericht
Dutch Masters of MTB 2023 zit er weer op

Succesvolle 6e editie

Met tevredenheid kijken we terug op een geslaagde en vlekkeloze editie. Op vrijdag genoten we van een succesvolle feestbingo, terwijl op zaterdag een boeiende podcastopname van “de Pedaleurs” plaatsvond tijdens het ophalen van het startbewijs. Op zondagochtend verwelkomden we een opmerkelijk groot aantal deelnemers bij de start, die dit keer plaatsvond vanuit de manege. De tocht leidde hen naar een prachtige aankomst in de sfeervol aangeklede sporthal.

Lees het bericht