Kijkje achter de schermen

Het zit er al bijna weer aan te komen, de Dutch Masters of MTB. Dé tocht die iedere mountainbiker een keer moet rijden. Dit jaar vindt alweer de 5e editie plaats. Zowel voor de mountainbiker als de organisatie staat er wederom weer een mooie uitdaging te wachten. Dit jaar wordt de Dutch Master of MTB verreden op 20 november 2022.

Verplaatst van september naar november

Recent was te lezen dat de tocht verplaatst is van 18 september naar 20 november. Dit had alles te maken met het sluiten van de singletracks op de Sallandse Heuvelrug tot en met 30 september door de Provinciale Staten. De deelnemers die zich al hadden ingeschreven kunnen kiezen uit twee opties;

  1. Deelname overzetten naar de nieuwe datum van 20 november.
  2. Restitutie van het inschrijfgeld.

Lees het volledige bericht HIER

De organisatie van Dutch Masters

Bij een jubileum editie komt weer veel kijken voor projectmanagers Dennis en Bastian. Twee jaar geleden is Dennis benaderd om projectleider te worden. Hij heeft eerst een jaar meegekeken en na dat jaar heeft hij besloten om binnen de organisatie toe te treden. ‘’De organisatie staat al heel goed. Het is verdeeld in verschillende werkgroepen zoals start/finish, verzorgingsplaatsen, veiligheid en uitzetters. Deze groepen proberen wij te stroomlijnen. Daarnaast regelen wij alles eromheen, zoals de drie vergaderavonden voor onze hardwerkende vrijwilligers

Bij een groot evenement als Dutch Masters komt ook veel mankracht kijken. Ieder jaar werken er 250 tot 300 vrijwilligers aan de realisatie van het evenement. Dit zijn veel mensen uit Haarle en van de omliggende wielerverenigingen. Dutch Masters of MTB onderscheidt zich doordat dit evenement volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Het is mooi dat zoveel mensen zich willen inzetten hiervoor. Er wordt ook vaak benoemd dat het evenement ‘’Van Haarle, voor Haarle’’ is.

Dennis en Bastian zeggen het volgende over de vrijwilligers: ‘’Wij zijn onder de indruk van alle werkgroepen. Ze zijn ontzettend professioneel. We hebben veel aan de kracht in Haarle en omliggende dorpen. Een mooi voorbeeld is de voetbalvereniging. Zij passen het programma aan om mee te kunnen helpen aan dit evenement. Het leeft echt in het dorp. We zijn als organisatie heel zuinig op onze vrijwilligers. Vorig jaar hebben de vrijwilligers tijdens het voorrijden van de route door de modder problemen met de fiets gekregen. Daarvoor hebben wij ze een onkostenvergoeding aangeboden. Ook wordt er tijdens het evenement voor goede faciliteiten gezorgd en alle vrijwilligers krijgen een lunchpakket mee.’’

Voor de jubileumeditie en komende edities is Dutch Masters altijd nog op zoek naar vrijwilligers die graag willen helpen. Het maakt niet uit of je affiniteit hebt met de wielersport. Zo helpen ook veel dames ieder jaar weer bij de inschrijving en staat er een voetbalteam van S.V. Haarle met veel plezier bij een verzorgingsplaatsen. Kies vooral een taak die goed bij je past. Je komt terecht in een leuke groep die samen een tof evenement willen neerzetten. Aanmelden kan bij Dennis of Bastian, bij de voorzitters van de werkgroepen of stuur een mail naar de wielervereniging.

De vrienden van SaMo en Dutch Masters

Bij een evenement zoals Dutch Masters of MTB is er altijd een mooie groep sponsoren verbonden. Veel van de sponsoren hebben al jaren affiniteit met dit evenement. Het is begonnen met veel lokale ondernemers, maar inmiddels zijn er veel meer bedrijven uit de regio die ook sponseren. Dit doen ze niet alleen met een bedrag, maar ze leveren ook vaak een dienst. Wij zijn daar natuurlijk hartstikke blij mee! Daarnaast zijn er ook de vrienden van SaMo. Deze sponsoren steunen de wielervereniging heel het jaar door. Zij krijgen een mooie vermelding op de wielershirts van dit jaar.

Wil jij met jouw bedrijf je naam binden aan dit prachtige evenement? Stuur dan even een mailtje naar de organisatie. We kunnen de steun van iedereen graag gebruiken!

Monstertocht

Het is een uitdaging voor iedereen maar de organisatie kan nog wel een tip geven, namelijk goed getraind aan de start verschijnen.

20 november is het dan zo ver. Dan gaan de drie tochten van start. “Vergeet dit niet te noteren in je agenda! Wij hebben er als organisatie vertrouwen in dat we jullie wederom een geweldig evenement kunnen bieden. Samen met onze vrijwilligers kijken wij uit naar 20 september!”

Deel dit bericht

Het laatste nieuws

Ontdek de schitterende 101 km route!

Doe mee aan de 101 km!

Houd jij van een mooie rit op de mountainbike? En ben je niet vies van een uitdaging? Maar is die route van 200 kilometer je net iets te pittig omdat je voornamelijk recreatief fietst? Snappen we volledig! Daarom hebben we dit jaar ook een tocht van 101 kilometer. Enne… die is zeker niet voor watjes!

Lees het bericht
Volg iedere deelnemer live

Download de Dutch Masters of MTB app!

Blijf op de hoogte van iedere deelnemer! Bekijk de live locatie tijdens de Dutch Masters of MTB

Lees het bericht
Inschrijving verlengd tot en met 12 november, vanwege fantastisch fietsweer!

Inschrijving verlengd!

Nog maar een kleine 2 weken te gaan en het lijkt fantastisch fietsweer te gaan worden! Hierdoor hebben wij de inschrijving verlengd tot en met 12 november 2022.

 

Lees het bericht