Ontmoet onze trotse ambassadeurs

In 2022 vindt de Dutch Masters of MTB voor de 5e keer plaats. In voorbereiding op deze jubileum editie stellen wij graag onze trotse ambassadeurs aan jullie voor.

Gerben Mos

Als tweevoudig winnaar kan Gerben Mos niet ontbreken als trotse ambassadeur. In 2022 doet Gerben voor de derde keer mee en gaat vanzelfsprekend voor de hattrick. Hij laat zijn kennis spreken en helpt jouw aan een betere techniek op de mountainbike. Wij spraken in de aanloop van de 5e editie met Gerben over de bandendruk en over de bochtentechniek.

Linda Dijkman

Linda is onze eerste vrouwelijke ambassadeur op de 200 km solo. Met haar 8 jaar ervaring waarvan 3 jaar fanatiek mountainbiken weet ze hoe het is om op een fiets te zitten. De Drentse rijdster gaat jullie de aankomende weken meenemen in haar voorbereidingen voor de Dutch Masters of MTB. Hierbij gaat ze in op haar trainingen, voeding en materiaal.

Bart van Dieren en Hans Raven

Bart van Dieren

Achttien jaar geleden leende Bart een wielrenfiets en raakte al snel besmet met het sportieve buitenleven. Al snel kocht hij een racefiets en sloot hij zich aan bij de lokale toerclub. Jarenlang fietse Bart recreatief, maar hij merkte al snel dat de competitie hem erg motiveerde en daarom besloot hij clubwedstrijden te gaan fietsen. Door de opkomst van het mountainbiken is Bart zich daar meer op gaan richten. Na verloop van tijd is hij crosscounty en lange marathons gaan rijden. In 2018 deed Bart solo mee aan de DutchMasterofMTB, dit was hem super goed bevallen met een knappe 40ste plek als eindresultaat.

Hans Raven

Met een eigen bikefittingzaak is Hans een echte fietsfanaat. Samen met Bart is hij lid van team RideMyMTB. De interesse in mountainbiken begon na zijn studie. Vooral het hooggebergte had een grote aantrekkingskracht op hem. Zo heeft Hans een aantal keer een TransAlp gereden en heeft hij een aantal jaar als gids gewerkt voor Vasa, zij organiseren MTB-, racefiets en langlaufreizen. “Een hele andere manier om een TransAlp te beleven, erg gaaf”, volgens Hans.

Waarom de keuze voor DUO 100-100?

Hans heeft al vaker gemountainbiket met een teamgenoot en dat beviel hem erg goed. De kortere maar intensievere inspanning volstaat en het hogere tempo staat hem aan. Daarbij is het volgens hem super leuk om met een teamgenoot naar een evenement toe te werken. Doordat de Dutch Masters of MTB later in het jaar wordt georganiseerd werkt het qua planning voor Hans erg goed, het houdt hem gemotiveerd om ergens voor te blijven fietsen en fit te blijven!

Bart vertelt: “Hans kwam met het idee om als DUO de DutchMasters te gaan rijden. De agenda was leeg en het evenement is geweldig dus de keuze was snel gemaakt. Het lijkt me erg gaaf dit als team te kunnen ervaren en te strijden voor de eindzege.”


Het laatste nieuws

Podcast Pedaleurs x Dutch Masters of MTB

Podcast Pedaleurs x Dutch Masters of MTB

In deze speciale editie nemen de mannen van de Pedaleurs jullie mee naar de Dutch Masters of MTB 2023. De microfoons stonden zaterdag live klaar op het podium tijdens het ophalen van de nummers en de dag nadien in de studio voor de terugblik.

Lees het bericht
Dutch Masters of MTB 2023 zit er weer op

Succesvolle 6e editie

Met tevredenheid kijken we terug op een geslaagde en vlekkeloze editie. Op vrijdag genoten we van een succesvolle feestbingo, terwijl op zaterdag een boeiende podcastopname van “de Pedaleurs” plaatsvond tijdens het ophalen van het startbewijs. Op zondagochtend verwelkomden we een opmerkelijk groot aantal deelnemers bij de start, die dit keer plaatsvond vanuit de manege. De tocht leidde hen naar een prachtige aankomst in de sfeervol aangeklede sporthal.

Lees het bericht
Bekijk de route van 2023

De DMoMTB route van 2023!

Daar is hij dan! Het antwoord op misschien wel de meest gestelde vraag van oktober, “hoe ziet de route van de Dutch Masters of MTB 2023 eruit?!” Wederom hebben wij een schitterende en uitdagende route gemaakt op zowel de 200km als de 101 km.

 

Lees het bericht