Ontmoet onze trotse ambassadeurs

In 2022 vindt de Dutch Masters of MTB voor de 5e keer plaats. In voorbereiding op deze jubileum editie stellen wij graag onze trotse ambassadeurs aan jullie voor.

Gerben Mos

Als tweevoudig winnaar kan Gerben Mos niet ontbreken als trotse ambassadeur. In 2022 doet Gerben voor de derde keer mee en gaat vanzelfsprekend voor de hattrick. Hij laat zijn kennis spreken en helpt jouw aan een betere techniek op de mountainbike. Wij spraken in de aanloop van de 5e editie met Gerben over de bandendruk en over de bochtentechniek.

Linda Dijkman

Linda is onze eerste vrouwelijke ambassadeur op de 200 km solo. Met haar 8 jaar ervaring waarvan 3 jaar fanatiek mountainbiken weet ze hoe het is om op een fiets te zitten. De Drentse rijdster gaat jullie de aankomende weken meenemen in haar voorbereidingen voor de Dutch Masters of MTB. Hierbij gaat ze in op haar trainingen, voeding en materiaal.

Bart van Dieren en Hans Raven

Bart van Dieren

Achttien jaar geleden leende Bart een wielrenfiets en raakte al snel besmet met het sportieve buitenleven. Al snel kocht hij een racefiets en sloot hij zich aan bij de lokale toerclub. Jarenlang fietse Bart recreatief, maar hij merkte al snel dat de competitie hem erg motiveerde en daarom besloot hij clubwedstrijden te gaan fietsen. Door de opkomst van het mountainbiken is Bart zich daar meer op gaan richten. Na verloop van tijd is hij crosscounty en lange marathons gaan rijden. In 2018 deed Bart solo mee aan de DutchMasterofMTB, dit was hem super goed bevallen met een knappe 40ste plek als eindresultaat.

Hans Raven

Met een eigen bikefittingzaak is Hans een echte fietsfanaat. Samen met Bart is hij lid van team RideMyMTB. De interesse in mountainbiken begon na zijn studie. Vooral het hooggebergte had een grote aantrekkingskracht op hem. Zo heeft Hans een aantal keer een TransAlp gereden en heeft hij een aantal jaar als gids gewerkt voor Vasa, zij organiseren MTB-, racefiets en langlaufreizen. “Een hele andere manier om een TransAlp te beleven, erg gaaf”, volgens Hans.

Waarom de keuze voor DUO 100-100?

Hans heeft al vaker gemountainbiket met een teamgenoot en dat beviel hem erg goed. De kortere maar intensievere inspanning volstaat en het hogere tempo staat hem aan. Daarbij is het volgens hem super leuk om met een teamgenoot naar een evenement toe te werken. Doordat de Dutch Masters of MTB later in het jaar wordt georganiseerd werkt het qua planning voor Hans erg goed, het houdt hem gemotiveerd om ergens voor te blijven fietsen en fit te blijven!

Bart vertelt: “Hans kwam met het idee om als DUO de DutchMasters te gaan rijden. De agenda was leeg en het evenement is geweldig dus de keuze was snel gemaakt. Het lijkt me erg gaaf dit als team te kunnen ervaren en te strijden voor de eindzege.”


Het laatste nieuws

Nog maar 2 maanden!

Bereid je in twee maanden voor op de DMoMTB

Het klinkt nog ver weg, maar wist je dat de Dutch Masters of MTB al over 2 maanden is? Dat zijn nog maar 9 weken, oftewel 65 dagen! Ben je al klaar om te vlammen? Simon Krukkert van 3SL Sports heeft een aantal mooie trainingsadviezen voor je gemaakt. Hij vertelt hier alles over de wedstrijdindeling, voeding en het trainen naar de DMoMTB toe!

 

Lees het bericht
Mountainbike VS Gravelbike

Mountainbike VS Gravelbike

Benieuwd naar de voordelen van een mountainbike en gravelbike? Gerben Mos en Martijn Knol vertellen je er meer over!

Lees het bericht
Reviews Dutch Masters of MTB 2022

Reviews Dutch Masters of MTB 2022

Wij gaan er vanuit dat je je natuurlijk al hebt ingeschreven 🙂 Maar als er nog twijfels zijn kunnen deze reviews je misschien overhalen! Wij hopen je op 19 november te zien!

 

Lees het bericht