101 km marathon

Ga de uitdaging aan tijdens Dutch Masters of MTB, alleen of start met een maatje. Het wordt genieten en afzien tijdens deze 101 km tocht voor de mountainbiker, gravelracer en cyclocrosser!

Wij hebben de mooiste routes van Overijssel voor jullie geselecteerd met veel variatie in het parcours en nog minder asfalt. 70% van de route is onverhard met daarin de nodige single-tracks en slechts 30% van het parcours is verhard.

Voor jullie een tocht met de mooiste en best beoordeelde singletracks, de pittigste beklimmingen.
De finish is op het podium waar je een warm welkom krijgt van een groot publiek. Onderweg zijn er om de 35 km verzorgingsposten en aan de finish gelegenheid om te douche en nog veel meer faciliteiten.

Wij beloven je: het wordt een zwaar, maar een prachtig parcours om alles te kunnen geven!

Nieuw: Teamklassement

Nieuw; teamdeelname! Welk team of bedrijf wordt in 2024 het snelste op de 101 km? Per team zullen 6 deelnemers de totaaltijd bepalen waarop de uitslag gemaakt word. Gaan jullie juist met elkaar de tocht volbrengen? Of rijdt iedereen voor zich? Wat wordt jullie teamtactiek?

Schrijf minimaal 6 deelnemers per team in, waarbij extra teamleden een individueel startbewijs kunnen kopen. Zo kun je dus ook in een ander startvak starten en toch deeluitmaken van het team. Zorg dan voor hetzelfde teamnaam bij de inschrijving en sluit zo aan bij een bestaand team. Er kunnen geen teams in de wedstrijdwave. Alle teamleden starten in dezelfde wave, uitgezonderd van de extra teamleden. Er is geen podium ceremonie of klassement voor teams.

Wat krijg je allemaal voor je inschrijving:

 • Een unieke tocht van 100 of 200 km door het natuurgebied Sallandse Heuvelrug.
 • Hoog gewaardeerde singletracks en vele hoogte meters.
 • Volledig gepijlde route en als GPX beschikbaar.
 • Start vanuit een overdekte locatie.
 • Elke 35 km een uitgebreide verzorgingspost met voedsel, drinken en EHBO.
 • Mogelijkheid om na 100km om te kleden.
 • Helden ontvangst op het podium in een sfeervol aangeklede zaal.
 • Een echte “droadnagel” als aandenken voor elke rijder die de tocht heeft volbracht.
 • Na finish een consumptie en een groot portie pasta om na te genieten.
 • Vele faciliteiten zoals douch en kleedruimtes, fiets afspuiten, bewaakte fietsstalling.
 • Individuele tijdregistratie dmv chip in stuurbordje en tijdregistraties op de route.
 • Vermelding op de uitslagen pagina van de website.
 • App met o.a. LiveTracking en hotspots voor bezoekers.
Deel dit bericht

Het laatste nieuws

DMoMTB Aftermovie 2023

Aftermovie ’23 en inschrijving 2024!

De 6e editie van de Dutch Masters of MTB kunnen wij ons nog goed herinneren! Wat een geweldige dag! Blik nog één keer terug met de Dutch Masters of MTB 2023 aftermovie.

Lees het bericht
Podcast Pedaleurs x Dutch Masters of MTB

Podcast Pedaleurs x Dutch Masters of MTB

In deze speciale editie nemen de mannen van de Pedaleurs jullie mee naar de Dutch Masters of MTB 2023. De microfoons stonden zaterdag live klaar op het podium tijdens het ophalen van de nummers en de dag nadien in de studio voor de terugblik.

Lees het bericht
Dutch Masters of MTB 2023 zit er weer op

Succesvolle 6e editie

Met tevredenheid kijken we terug op een geslaagde en vlekkeloze editie. Op vrijdag genoten we van een succesvolle feestbingo, terwijl op zaterdag een boeiende podcastopname van “de Pedaleurs” plaatsvond tijdens het ophalen van het startbewijs. Op zondagochtend verwelkomden we een opmerkelijk groot aantal deelnemers bij de start, die dit keer plaatsvond vanuit de manege. De tocht leidde hen naar een prachtige aankomst in de sfeervol aangeklede sporthal.

Lees het bericht