Reglementen

Wij hebben dit jaar weer drie verschillende klassen! Hier vind je alle nodige informatie en regels omtrent de verschillende klassen. Zorg dat je goed voorbereid aan de start verschijnt en lees de reglementen  van jou klasse aandachtig door.

 

Reglement solo 200 km

Op 19 november 2023, kort voor zonsopkomst, vindt de start plaats bij de manege in het dorp Haarle, gelegen in het mooie Salland. Wij hebben de mooiste routes van Overijssel voor je geselecteerd, met veel variatie in het parcours en nog minder asfalt. Een route van 200 km vol met de mooiste en best beoordeelde singletracks, de pittigste beklimmingen en nu meer dan 1400 hoogtemeters. Een route die je binnen 16 uur moet afleggen met uitdagingen om tot het uiterste te gaan!

Bovendien leiden we je over de Sallandse heuvelrug en door het mooie Sallandse landschap en doorkruis je in totaal 5 Overijsselse gemeenten. Je finisht op het podium waar je een warm welkom krijgt van een groot publiek. Onderweg zijn er 6 verzorgingsposten en een uitgebreide 100 km post. 70% van de route is onverhard met daarin de nodige singletracks en slechts 30% van het parcours is verhard.

Wij beloven je: het wordt een extreem zwaar, maar prachtig parcours waar je alles kunt geven!

Reglement 101 km

Ga de uitdaging aan tijdens Dutch Masters of MTB, alleen of start met een maatje. Het wordt genieten en afzien tijdens deze 101 km tocht voor de MTB en cyclocrosser!

De start is op 19 november, kort voor zonsopkomst bij de manege in het dorp Haarle, gelegen in het mooie Salland. Wij hebben de mooiste routes van Overijssel voor jullie geselecteerd met veel variatie in het parcours en nog minder asfalt. 40% van de route is onverhard, waarvan 30% single track en slechts 30% verhard.

Voor jullie een tocht met de mooiste en best beoordeelde singletracks, de pittigste beklimmingen.

De finish is op het podium waar je een warm welkom krijgt van een groot publiek. Onderweg zijn er om de 35 km verzorgingsposten en aan de finish gelegenheid om te douche en nog veel meer faciliteiten.

Wij beloven je: het wordt een zwaar, maar een prachtig parcours om alles te kunnen geven!

Lees ook het reglement deelname en inschrijven voor deze tocht!

Reglement E-bike 101 km

Dutch Masters of MTB organiseert op 19 november weer een E-Bike marathon over een afstand van 101 km.

Je rijdt door het prachtige Salland en over de mooiste routes en best beoordeelde singletracks van Overijssel. Zet je eigen sportieve prestatie neer tijdens deze mooie uitdaging.

Het betreft een marathon voor E-Bikes met een trapondersteuning tot 25 km/u, het betreft hier dus de categorie pedelec en NIET de SPEED-pedelec.

De rijder zal dus selectief met de elektrische ondersteuning moeten omgaan.

De 101 KM E-BIKE-MARATHON kent dit jaar wat minder technische inperkingen en is meer gericht op de beleving en de individuele prestatie en kent geen “klassement of uitslagen”.

Lees ook het reglement deelname en inschrijven voor deze tocht!


Het laatste nieuws

Nog maar 2 maanden!

Bereid je in twee maanden voor op de DMoMTB

Het klinkt nog ver weg, maar wist je dat de Dutch Masters of MTB al over 2 maanden is? Dat zijn nog maar 9 weken, oftewel 65 dagen! Ben je al klaar om te vlammen? Simon Krukkert van 3SL Sports heeft een aantal mooie trainingsadviezen voor je gemaakt. Hij vertelt hier alles over de wedstrijdindeling, voeding en het trainen naar de DMoMTB toe!

 

Lees het bericht
Mountainbike VS Gravelbike

Mountainbike VS Gravelbike

Benieuwd naar de voordelen van een mountainbike en gravelbike? Gerben Mos en Martijn Knol vertellen je er meer over!

Lees het bericht
Reviews Dutch Masters of MTB 2022

Reviews Dutch Masters of MTB 2022

Wij gaan er vanuit dat je je natuurlijk al hebt ingeschreven 🙂 Maar als er nog twijfels zijn kunnen deze reviews je misschien overhalen! Wij hopen je op 19 november te zien!

 

Lees het bericht