Reglementen

Wij hebben dit jaar weer drie verschillende klassen! Hier vind je alle nodige informatie en regels omtrent de verschillende klassen. Zorg dat je goed voorbereid aan de start verschijnt en lees de reglementen  van jou klasse aandachtig door.

 

Reglement solo 200 km

Op 19 november 2023, kort voor zonsopkomst, vindt de start plaats bij de manege in het dorp Haarle, gelegen in het mooie Salland. Wij hebben de mooiste routes van Overijssel voor je geselecteerd, met veel variatie in het parcours en nog minder asfalt. Een route van 200 km vol met de mooiste en best beoordeelde singletracks, de pittigste beklimmingen en nu meer dan 1400 hoogtemeters. Een route die je binnen 16 uur moet afleggen met uitdagingen om tot het uiterste te gaan!

Bovendien leiden we je over de Sallandse heuvelrug en door het mooie Sallandse landschap en doorkruis je in totaal 5 Overijsselse gemeenten. Je finisht op het podium waar je een warm welkom krijgt van een groot publiek. Onderweg zijn er 6 verzorgingsposten en een uitgebreide 100 km post. 70% van de route is onverhard met daarin de nodige singletracks en slechts 30% van het parcours is verhard.

Wij beloven je: het wordt een extreem zwaar, maar prachtig parcours waar je alles kunt geven!

Reglement 101 km

Ga de uitdaging aan tijdens Dutch Masters of MTB, alleen of start met een maatje. Het wordt genieten en afzien tijdens deze 101 km tocht voor de MTB en cyclocrosser!

De start is op 19 november, kort voor zonsopkomst bij de manege in het dorp Haarle, gelegen in het mooie Salland. Wij hebben de mooiste routes van Overijssel voor jullie geselecteerd met veel variatie in het parcours en nog minder asfalt. 40% van de route is onverhard, waarvan 30% single track en slechts 30% verhard.

Voor jullie een tocht met de mooiste en best beoordeelde singletracks, de pittigste beklimmingen.

De finish is op het podium waar je een warm welkom krijgt van een groot publiek. Onderweg zijn er om de 35 km verzorgingsposten en aan de finish gelegenheid om te douche en nog veel meer faciliteiten.

Wij beloven je: het wordt een zwaar, maar een prachtig parcours om alles te kunnen geven!

Lees ook het reglement deelname en inschrijven voor deze tocht!

Reglement E-bike 101 km

Dutch Masters of MTB organiseert op 19 november weer een E-Bike marathon over een afstand van 101 km.

Je rijdt door het prachtige Salland en over de mooiste routes en best beoordeelde singletracks van Overijssel. Zet je eigen sportieve prestatie neer tijdens deze mooie uitdaging.

Het betreft een marathon voor E-Bikes met een trapondersteuning tot 25 km/u, het betreft hier dus de categorie pedelec en NIET de SPEED-pedelec.

De rijder zal dus selectief met de elektrische ondersteuning moeten omgaan.

De 101 KM E-BIKE-MARATHON kent dit jaar wat minder technische inperkingen en is meer gericht op de beleving en de individuele prestatie en kent geen “klassement of uitslagen”.

Lees ook het reglement deelname en inschrijven voor deze tocht!


Het laatste nieuws

Ontdek de schitterende 101 km route!

Doe mee aan de 101 km!

Houd jij van een mooie rit op de mountainbike? En ben je niet vies van een uitdaging? Maar is die route van 200 kilometer je net iets te pittig omdat je voornamelijk recreatief fietst? Snappen we volledig! Daarom hebben we dit jaar ook een tocht van 101 kilometer. Enne… die is zeker niet voor watjes!

Lees het bericht
Volg iedere deelnemer live

Download de Dutch Masters of MTB app!

Blijf op de hoogte van iedere deelnemer! Bekijk de live locatie tijdens de Dutch Masters of MTB

Lees het bericht
Inschrijving verlengd tot en met 12 november, vanwege fantastisch fietsweer!

Inschrijving verlengd!

Nog maar een kleine 2 weken te gaan en het lijkt fantastisch fietsweer te gaan worden! Hierdoor hebben wij de inschrijving verlengd tot en met 12 november 2022.

 

Lees het bericht