De strijd der teams

Houd jij van een mooie rit op de mountainbike? En wil je altijd al met je collega’s of vrienden als team een mooie uitdaging aangaan? Dan is het 101 km-teamklassement echt wat voor jullie!

Nieuw; teamdeelname!

Welk team of bedrijf wordt in 2024 het snelste op de Dutch Masters of MTB 101 km? Per team zullen zes deelnemers de totaaltijd bepalen. Op basis van deze totaaltijd wordt de ranking bepaald. Gaan jullie juist met elkaar de tocht volbrengen,  of bepaalt iedereen zelf het tempo? Wat wordt jullie teamtactiek? Zo kun je er dus voor kiezen dat iedereen zo snel mogelijk de 101 km volbrengt, of dat jullie juist met elkaar het parcours afleggen. De keuze is aan jullie!

Extra teamleden kunnen individueel een startbewijs kopen. Zo kun je dus in een ander startvak starten maar toch deel uitmaken van het team. Zorg dan bij inschrijving dat je  dezelfde teamnaam aangeeft en sluit zo aan bij een bestaand team. Er kunnen geen teams in de wedstrijdwave. Alle teamleden starten in dezelfde wave, uitgezonderd van de extra teamleden. Er is daarnaast geen podium, ceremonie of klassement voor teams.

De route van deze wedstrijd is in ieder geval fantastisch! Fiets op de mooiste single-tracks van Nederland, kom op stukken waar je normaal niet mag fietsen, volbreng de klimmetjes en vlieg over de afdalingen. Dit maakt de inspanning nóg meer dan de moeite waard.

Uitdagende route over de Sallandse Heuvelrug

Op 17 november 2024 start de 7e editie van de Dutch Masters of MTB door het landschap van de Salland. De route neemt je mee over heuvels met flinke hoogteverschillen, langs de mooiste single-tracks van Nederland en door prachtige kombochten in de afdalingen. Het ene moment ben je aan het klimmen, het volgende aan het draaien en afdalen. 70% van de route is onverhard (dus ‘slechts’ 30% verhard).
“De 101 km is de ideale tocht voor iedereen: toegankelijk, maar ook uitdagend!” – Bastian, organisatie DMOMTB.”

“Het is een evenement waar de geweldige sfeer en prestaties samenkomen. Zo fiets je over één van de mooiste single-tracks van Nederland die er voor zorgen dat je ten alle tijden gefocust bent.” – Peter Schulting – Winnaar Dutch Masters of MTB 2024

Mogen er ook meer dan 6 deelnemers in één team?
Ja! Schrijf minimaal 6 deelnemers en de overige teamleden kunnen zich individueel inschrijven voor de 101 km marathon. Zorg wel dat ze hetzelfde teamnaam gebruiken.
Teamlid in het wedstrijdvak
We zorgen natuurlijk dat het team in hetzelfde startvak wordt geplaatst, het gaat immers om de tijd. Maar wil je graag ook in het wedstrijdvak mee doen? Zorg dat je team minimaal 6 deelnemers bedraagt. Zo kan jij als 7e (of 8e) deelnemer van het team je individueel inschrijven in het wedstrijdvak. Gebruik dan wel dezelfde teamnaam als de rest van het team.
Het klassement
De tijd van alle teamleden worden bij elkaar opgeteld, en daaropvolgend ontstaat een klassement. We hebben geen specifiek podium waar het snelste team gehuldigd wordt, maar wie wil nu niet hetzelfde team van de Dutch Masters of MTB zijn?!
Hoe schrijf ik mij in?
Dat kan gemakkelijk via Atleta. Klik op de knop of widget op de website, en selecteer het teamticket. Ontvang vanuit ons 5% korting!
Deel dit bericht

Het laatste nieuws

De strijd der teams

Nieuw in 2024: het teamklassement

Houd jij van een mooie rit op de mountainbike? En wil je altijd al met je collega’s of vrienden als team een mooie uitdaging aangaan? Dan is het 101 km-teamklassement echt wat voor jullie!

Lees het bericht
DMoMTB Aftermovie 2023

Aftermovie ’23 en inschrijving 2024!

De 6e editie van de Dutch Masters of MTB kunnen wij ons nog goed herinneren! Wat een geweldige dag! Blik nog één keer terug met de Dutch Masters of MTB 2023 aftermovie.

Lees het bericht
Podcast Pedaleurs x Dutch Masters of MTB

Podcast Pedaleurs x Dutch Masters of MTB

In deze speciale editie nemen de mannen van de Pedaleurs jullie mee naar de Dutch Masters of MTB 2023. De microfoons stonden zaterdag live klaar op het podium tijdens het ophalen van de nummers en de dag nadien in de studio voor de terugblik.

Lees het bericht